27 iulie 2006

Cum o sa fie cand ...

...
vom sta amandoi, doar noi doi, in fata casei mici , de lemn, si ne va fulgera amintirea momentului de acum? In care ma dor ochii de la monitor, spatele de la scaun,etc..etc.. si simt ca nu mai suport nici o secunda din cele 3 ore care mi-au mai ramas de stat aici, iar tu .. nu stiu unde esti , si nu stiu ce faci. Nici nu (mai) stiu cine esti.

Cu o privire plictisita spre masina - nu am nevoie de bagaje, pot sa ramana acolo, nu am nevoie de calculator, nici de telefon, de nimic. Si apoi spre tine care te uiti intrebator. Ce facem? Nu stiu ce facem.
Stam.
Pentru ca e racoare, pentru ca suntem la cabana noastra din Elvetia, pentru ca se vad Alpii in departare, pentru ca miroase a iarba si a ploaie.

Si pentru ca de dupa cabana ne priveste, indecisa, o pisica.

26 iulie 2006

c, c++

prin procedeul click click click link link link am ajuns la un
post al lui patric despre c, algoritmi, etc

apoi click click pe la comentarii .. etc .. am gasit exemple de cod in c , stive, FIFO, printf(i--) etc.

eu acum scriu php .. care e f asemanator.. si totusi .. m-a cuprins asa o nostalgie ..un dor de examenele de la facultate in care functia dec(int c++) facea c-- in interior si apoi returna --c si intrebarea era ce valoare are ce dupa executia a nu stiu cate iteratii...

pointeri ... malloc si calloc :((

"matrici cu multi de 0"

si acum.. am dat totul pe echo "$name"; ... asta nu e informatica .. e ...

e clar, o sa pierim cu totii in flacari :))

22 iulie 2006

taxi ...

aseara n-am mai scapat ...

am mers cu taxiul, cu DVD, cu videoclipuri cu manele

tot am cautat azi , sa gasesc videoclipurile in cauza, sa le revad de vreo 4 ori pe fiecare, pentru ca nu le-am inteles. nu le-am gasit, din pacate.

ce idiotenie.

20 iulie 2006

taxi!

cand am venit in bucuresti stiam poezia pe de rost. atentie la taximetristi, sa te uiti la preturi pe portiera, sa te uiti sa fie de firma, sa te prefaci ca stii unde mergi, daca te intreaba pe unde sa nu spui niciodata ceva "idiot" de genul "pe drumul cel mai scurt" etc.

cel mai simpatic mi s-a parut un taximetrist de la gara de nord. venisem de acasa, aveam doua genti mari .. am urcat in masina injurand din cauza celor 10 alti taximetristi care m-au abordat "unde mergi baiatu', hai ca te duc ieftin, am masina dupa colt, etc etc.". M-a intrebat din prima "cat ti-au cerut astia ?". Eu zic 200, la un drum care face 80. Rade,si-mi spune ceva de genul: " care-l vezi ca nu sta in masina , ala e clar ca nu e cinstit. pai eu am masina de la firma , omu' se uita vede firma, ma vede ca citesc ziaru, intra si spune unde merge, eu il duc. asta e meseria. nu sa stau pe langa masina ca la piata , hai cu mine ...". Si era suparat, ca "prostii" se duc cu aia , care ii agata pe strada. "Pai cum domne' da chiar nu-ti dai seama ca ala iti baga mana in buzunar? Multi prosti, domne' " :) :).

Si am avut din nou aseara ocazia sa merg cu unul din cei care fac "meseria" asta pentru ca li se potriveste. Cei de genul asta imi aduc aminte de un coleg de liceu, primul care a avut carnet si masina dintre noi toti. Cand urcam in masina, cu el la volan, era mereu un amestec de aventura si relaxare. Mergea prea repede, depasiri la limita, mai trecea pe rosu, mai pe contrasens, vorbea incontinuu si ti se parea ca nu e deloc atent la drum, dar ajungeam mereu repede, si fara probleme (prea mari). Asa si unii din taximetristii cu care merg. Ma duc pe tot felul de stradute dubioase, pe care merg cu 120 la ora si ma tin de portiera sau pun frana si eu cu disperare, de pe locul din dreapta. Timp in care el foarte relaxat, ca si cum ne-am cunoaste de ani buni, ma intreaba de servici, mai cere telefonul, daca "se poate" sa dea si el un "bip" sau chiar sa sune pe cineva, ca "mi s-a terminat cartela". Sau iti aprinde o tigara, zice sa aprind si eu una "ca el nu e de asta cu mofturi, ca domle, la mine nu se fumeaza". Se lasa pe spate in scaun, ca in fotoliu, si porneste "in cursa". Merge pe unde crede el ca e mai bine, si nu ma ocoleste ca sa ma taxeze in plus, si nu vorbeste tot felul de prostii ca sa ma plictiseasca.

A, si n-am mai mers de mult cu un tx cu "manele la maxim". Au disparut? Nu cred, asta chiar ar fi prea bine. Am mers in schimb cu o dacie cu DVD... si videoclipuri 50Cent.

grr.. tre sa ma apuc de muncit ..

19 iulie 2006

lately

I saw a sign today
Said walk the other way
If you get scared in the dark
A soul gets to intense
And looses innocense
Best take a walk in the park

I saw the news today
Another scary day
Another day in the night
But if you touch a hand
Sleep on a bed of sand
You could be seeing the light

airbiscuit - lately (riley & durrant remix)

zile

hmm .. deci

- alarma la 7:10 de 2 (3?) ani incoace... tot de doi ani snooze de 2 ori - 7:30.
- cafea * 2 + rar ceva de mancare + citit + stuff - 8:45-9:00
- 2 * tramvai aglomerat, plin de idioti si nespalati - 9:50
- servici 1. incercat de facut bine ce am facut prost eu sau altii in trecut
sau 2. stat degeaba - 6:30 , 7:00
- 2 * tramvai aglomerat, plin de idioti obositi si mai nespalati - 7:45 8:00
- stat la coada cel putin 15 minute pt o paine - (sa zicem 8:00)
- mancare ? nu mai e; apa, suc? n-avem; iar citesc? de ce n-am cumparat? iar ma asez direct la calculator? iar ma deranjeaza teveul dat tare? iar pun castile si nu mai zic nimic? iar ... ? - 1:00, 2:00

"..Swing, swing, swing the spinning step.."
Sixpence None The Richer - Kiss Me

si asta in dorul libertatii pierdute, de acum 1 an, 2 , cand ma trezeam si ma urcam in masina si ma duceam unde vedeam cu ochii si munceam pe aceeasi bani si pe mai multa ... placere? satisfactie? DAR, vezi doamne, nu eram .. hmm .. cum sa zic .. conform cu standardele?

wtf do i need THIS for ? WHERE is IT taking me ??
And there's no coming down..
Rachel Starr - 'Till There Was You

15 iulie 2006

In tren..

Caldura mare...si toata lumea doarme. La tigara e complicat, culuarul e plin de studenti,cred, care stau pe jos, si citesc carti de algoritmi seminumerici. Mi-e dor de facultate, dar totusi nu inteleg ce te poate determina sa mergi atata drum fara loc. Inbatranesc?? Moare bat. la tel :(

14 iulie 2006

vineri ...

off..
a mai trecut o vineri...
nu stiu cum se face ca de cand lucrez aici .. vinerea am mereu cel mai mult de lucru...

of

13 iulie 2006

despre femei ..

mi s-a parut interesant ... nu stiu cat de adevarat, dar interesant.
cel putin partea cu ... subiectele de conversatie sunt cu totul de acord.

ce naiba , sunt satul de aceeasi discutie despre concediu excursie mare munte cabana hotel grecia !!!!!

http://sowhat.fourhooks.com/cat09312/art8597365963/

12 iulie 2006

BAC ..

e un subiect foarte la moda, observ.

se da spaga la BAC, se stiu subiectele la BAC, se copie la BAC ...
cred ca jumate din cei ce "dau BAC-ul" nu stiu sa scrie cuvantul pe litere, l-am auzit de prea multe ori spus in feluri foarte ciudate.

da, am vazut aseara la TV ca o eleva , viitoare studenta :d comunica , parintilor probabil, faptul ca "a luat 9,9x" nouanouazecisiceva. UAU. La un telefon Nokia care costa peste 15 milioane, imbracata cu haine care probabil se ridica pe la aceeasi valoare. dupa care urma probabil sa mearga cu prietenii sa lase vre-o 50 lei noi :D "la o terasa", pe un suc si o cafea. ma opresc aici. nu stiu daca fata a dat spaga, a cumparat subiectele, a copiat sau daca e intr-adevar o fata desteapta care a "facut de 9,9x".

problema mea e ca fata ( sau altcineva, ma rog) are mai multi bani pe mana decat au salar profesorii care-i vand subiectele sau care iau spaga .. si fata nu invata, pentru ca n-ar avea rost sa se chinuie sa inteleaga de ce moromete e moromete si nu e intelectual. sau orice altceva. stii cum e .. "Ai bani? eşti boier; n-ai bani? poţi să fii coborât cu hârzobul din cer, tot degeaba.". pentru CE sa piarda timpul sa citeasca o carte cand poate sa piarda ziua cautand feluri sa arate mai .."urbana", sau mai metro..ceva ?

viitorul de aur al tarii :d este reprezentat de niste copii care au ca singur scop "sa aiba multi bani" si care invata inca de la gradinita ca vecinul de bloc merge la gradinita "aia urata" si "e prost" pt. ca "nare banu'". apoi spaga la bac, spaga la facultate, spaga pentru un job, spaga pentru mai ce ??

si vinovati, cred eu, sunt parintii, care isi condamna copii la o viata condusa DOAR de bani, care ii invata ca rezolva totul cu bani. ii va fi ciuda sa munceasca ca sa castige un salar de 15 milioane , nu va vrea niciodata sa invete ceva pentru ca nu intelege de ce. nu va intelege de ce e "bolnav de depresie" si intelectul atrofiat nu-l va ajuta niciodata sa se intrebe "de ce?".

toata lumea spera ca in romania se va schimba ceva in bine, odata cu tinerii, cu "noua generatie". eu cred ca o sa-i regretam cu totii pe cei de azi , comunisti sau nu , hoti sau mincinosi cum sunt, care ne conduc, pentru ca noua generatie va fi prea redusa mintal ca sa mai conduca ceva. o sa fie ca la americani, pe care toti ceilalti ii considera idioti, iar ei se considera "de succes".


si DA, stiu ca trebuie bani pentru orice, si eu vreau bani , am nevoie de ei. vreau casa masina excursii vapoare etc. dar nu inteleg de ce sa nu ma opresc sa rad 4 ore continuu citind jerome k jerome, sau sa visez in Fundatia si Dune , "androizii viseaza la .." sau sa ma bucur prosteste la Maytrei.

ma opresc pentru ca imi dau seama ca ma enervez de-a binelea ... :d

Evermore - It's too late.

11 iulie 2006

Urban Delice: Google adica

De ieri verbul "to google" a intrat in categoria neologisme ..

Urban Delice: Google adica

si melodia ..

am uitat sa pun ... Evermore vs Dirty South - 'It's Too Late' (Warners)

eu sunt de vina ??

am si eu o intrebare. din tramvai coboara cele 274 de persoane care au stat inghesuite 10 statii. toti grabiti, toti "vrea sa coboare" primul. toti "trebuie sa ajunge" la servici ,sau mai stiu eu unde. mai putin o ..doamna sau un ..domn de 70+, 80+ ani, care nu se grabeste sau nu poate sa coboare la fel de repede si sa alerge asa cum fac ceilalti. Perfect justificat de altfel. bietul batran se misca greu, plin de sacose(asta e alta intrebare). NORNMAL, e batran.
Si acum intrebarea. De ce EU mereu sunt in spatele LUI ???? de ce intr-o multime de 274 de oameni grabiti si transpirati care alearga spre .. undeva .. eu sunt in spatele unui batran care abea merge ???
Si nu, nu spun ca el e in fata mea! nu cad in capcana de a spune ca cineva are ceva cu mine, si il aseaza mereu pe bietul om in calea mea, si nici nu ma enervez pentru ca el e batran si merge greu. dar de ce sunt mereu in spatele lui ???

Incerc sa ajung la concluzia ca asta este semnul ca ar trebui sa nu ma grabesc. la urma urmei, chiar nu am catre ce ...

10 iulie 2006

un fel de .. track of the day

Fate can act in a curious way
When all that mattered means nothing today
All that concerns me, that drenches my thoughts
Is the sensation that seeing you brought

I was alone out there, with no one else around
Now I've fallen for you, and there's no coming down

Rachael Starr - Till There Was You (Gabriel & Dresden's 12 Step Program)

05 iulie 2006

greu ...

greu din nou la servici , dupa patru zile libere, si singur.

mi se inchid ochii si nu vreau sa beau cafea, si ar fi mult mai simplu daca as avea totusi ceva de facut.

m-am saturat de aerul greu de afara , de miros de esapament si alte chestii de prin tramvai. ACASA nu a fost si nu o sa fie niciodata asa ...